Αρχική | Επικοινωνία |
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ | ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ | ΜΝΗΜΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ
Επιστροφή <
ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ
13/09/2021ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 2021

ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ / Οι Πύλες της Αλήθειας.


Απροσκάλ
Ενημέρωση και Πρόσκληση


Η «Αργώ» συνεχίζει να πορεύεται εμπρός,
για το φετινό «Ποντιακό Τριήμερο» ! 

Προσκαλούμε Φίλες και Φίλους να ανοίξουμε άλλη μία φορά

και να προχωρήσουμε ακόμα πιο πέρα
στις ”Πύλες της Αλήθειας” ...

Το πλήρωμα τ  «Αργώς» στις θέσεις του,

και ο καπετάνος εμπροστά,

προσκαλούν να γιορτάσουμε τις καθιερωμένες Εκδηλώσεις,

για τις οποίες δώσαμε ραντεβού από πέρυσι,

όταν ανεστάλησαν λόγω κορωνο-ιών και απαγορεύσεων.

 
Αισιοδοξούμε να μην προκύψουν όμοια προβλήματα την
τελευταία στιγμή και εφέτος.

Φέτος, αναμένουμε να φιλοξενήσουμε στην Καλλιθέα και την αποστολή από την δελφοποιημένη πόλη Γκελεντζίκ (Геленджик)
με επικεφαλή τον δήμαρχό της.

 

 
 

Όσον αφορά τα δρώμενα - ο Σύλλογος αναμένει τις φίλες και τους φίλους της Ποντιακής παράδοσης, και όχι μόνο, στην κεντρική πλατεία της Καλλιθέας (πλ. Δαβάκη), μπροστά στο
μοναδικής αρμονίας Ηρώο των Ελλήνων του Πόντου,
στις 02 και 03 Οκτωβρίου, από τις 19.30, για να δούμε και να ακούσουμε, μεταξύ άλλων :

v Τον Θεατρικό θίασο των ”ΑΚΡΙΤΩΝ του ΠΟΝΤΟΥ” της Σταυρούπολης, που θα παρουσιάσει στα ΠΟΝΤΙΑΚΑ την ΚΩΜΩΔΙΑ που  Μολιέρου ”ΜΕ το ΖΟΡ ΔΙΑΤΡΟΣ”, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Γεωργιάδη.


 
 

v Θα τραγουδήσει το αηδόνι της Ποντιακής παράδοσης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗΣ, συνοδεία της ορχήστρας του.v Θα παρακολουθήσουμε τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο "ΕΝΑΛΙΑ ΓΗ"  της  Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας .

  

v Θα ακούσουμε Ποντιακά τραγωδίας από το καταπληκτικό σύνολο τρίο των Αδελφών ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ.

 


 
 

v  Οι θρυλικοί ”ΜΩΜΌ(γ)ΕΡΟΙ”, αρχαιοελληνικό δρώμενο , που εξελίχτηκε στους αιώνες της Βυζαντινής και Ορθόδοξης παράδοσης των Ποντίων, η λαϊκή σοφία του Δωδεκαήμερου και ιδιαίτερα των Καλάντων, καυτηριάζει και σατιρίζει την καταπίεση της τουρκοκρατίας. Στους παλαιούς είναι γνωστοί και σαν "ΠΟΡΔΑΛΆΝΤ". Στον ελλαδικό χώρο υπέστη παραλλαγές, λόγω αντικειμενικών δυσχερειών. Φέτος θα δούμε και θα ακούσουμε δρώμενα από την ομάδα της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού, χοροδιδάσκαλος Όμηρος Παχατουρίδης.


  

v  Η Σχολή ”Hellenic Ballroom Dancing” , με τον δάσκαλο Δημήτρη Φωκά, που θα παρουσιάσει με το σχήμα του φιγούρες ευρωπαϊκών και σύγχρονων ρυθμών .

 
 

v  Και άλλα. 

 

ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

Οι Πύλες της Αλήθειας


 


Το "Ποντιακό Τριήμερο" αποτελεί θεσμό, και φέτος συγχωνεύονται οι εκδηλώσεις του 35ου Ποντιακού Τριήμερου 2020 με το 36ο Ποντιακό Τριήμερο 2021. Έτσι, το ”Ποντιακό Τριήμερο” συμπληρώνει 36 χρόνια παρουσίας στα πολιτισμικά, ιστορικά, εθνικά, κοινωνικά ζητήματα του Ελληνισμού αλλά και όσον αφορά την Ελλάδα. Εντάσσεται στα χαρακτηριστικά δρώμενα του Παμποντιακού Συλλόγου «η Αργώ» και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος  της πορείας του Συλλογικού φορέα μας, λαμβάνει χώρα φέτος με την στήριξη της Δημοτικής Αρχής Καλλιθέας.
Για τους νέους ως κύριο χαρακτηριστικό του Ποντιακού Τριημέρου προσβλέπουμε να είναι η μεταλαμπάδευση του Πολιτισμικού και Ιστορικού μας πλούτου. Για τους μεγαλύτερους - το ετήσιο ραντεβού με την Ελληνική παράδοση - τα Ποντιακά, τα Ρωμέϊκα τ’ ατέτια ... .

Ενημέρωση:  Η καθήμενες θέσεις στο χώρο των εκδηλώσεων θα είναι περιορισμένες λόγω των υποχρεωτικών, περιοριστικών μέτρων πρόληψης έναντι του ιού covid-19. Στα δρώμενα επί σκηνής, θα τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα μεταξύ των πρωταγωνιστών και δρώντων. Στον χώρο των εκδηλώσεων επιβάλλεται στο κοινό η χρήση μάσκας προστασίας.
 

Αρχική ^
   COPYRIGHT © 2008 ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΑΡΓΩ»Οροι χρήσης