Αρχική | Επικοινωνία |
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ | ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ | ΜΝΗΜΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ
Σελίδα   1 >  από 2  ανά Επιλέξτε έτος και μήνα 
ΜΝΗΜΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ


20/08/2020Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΥ.

Ίδιο παντού το βαρβαρικό ίχνος των τούρκων ισλαμιστών. Ιδιαίτερα θανατικό, αιματηρό, καταστροφικό ήταν στον Πόντο. Απέναντι στις θηριωδίες των στρατιωτικών, παρακρατικών και ”κοσμικών” ορδών αναδύθηκαν εκ του Ποντιακού λαού άντρες και γυναίκες που με τον υπέροχο, ηρωικό Αγώνα Σωτηρίας γλίτωσαν τμήμα του αυτόχθονα Ποντιακού λαού από την Γενοκτονία.
Εκατοντάδες χιλιάδες χάθηκαν, δολοφονήθηκαν βασανιστικά σε χωριά, στις πόλεις, στις πεδιάδες, στα βουνά, σε ποτάμια, στη θάλασσα.
 
≈≈≈
   
Πιθανόν να είχε επιτευχθεί η κάθαρση της περιοχής από τη ”τούρκικη γάγγραινα”. Δεν αποτελεί εθνότητα και δεν γίνεται λόγος για "τούρκικο εθνικισμό". Ανέκαθεν ήταν συρφετός, που δεν συνείσφερε ποτέ και με τίποτε στον Παγκόσμιο Πολιτισμό. Τουναντίον ήταν πάν ...

Περισσότερα...

20/05/2020Στο Ενημερωτικό Περίπτερο, πλ. Συντάγματος.

...κάθε ώρα, κάθε ημέρα, κάθε χρόνο... ελάχιστος Φόρος Τιμής... δίδουμε το παρών στην πραγματική Ζωή... στον πραγματικό Κόσμο... "Η Αργώ" παρών και εφέτος, 18-19 Μαΐου 2020, πλατεία Συντάγματος, προσαρμόζοντας κορωνο-ϊούς στον κοινό μας σκοπό! PO'IOS CHAL'EV KORONO-I'ON... ARR'OSTIA son K'OSMON apes EN O TO'URKON...

Περισσότερα...

15/05/2020Στο Ενημερωτικό Περίπτερο, στο Σύνταγμα.

Γενοκτονία... απαιτούμε Δικαίωση των θυμάτων!... κάθε ώρα, κάθε ημέρα, κάθε χρόνο... δίνουμε το παρόν στην πραγματική Ζωή... αποδίδουμε τον ελάχιστο φόρο Τιμής... Θεματικό–Ενημερωτικό Περίπτερο, 18-19 Μαΐου, πλατεία Συντάγματος.

Περισσότερα...

11/05/202019η Μαΐου - ΛΕΜΕ "ΟΧΙ" ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ !

19 МАЯ - ВАЖНО НЕ ПОДДАВАТЬСЯ ДЕЗИНФОРМАЦИИ. Она вредит одинаково - происходит ли от турецкой пропаганды, от всяких доброжелателей в поссоветском Кавказе или же от невежд и дезинформаторов в неких "центрах греческой культуры" (читайте ниже на русском языке).

Περισσότερα...

14/05/2019ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ : Το έγκλημα συνεχίζεται ...

... Ο ιστορικός Πόντος ανήκει στον Λαό του και κανείς δεν έχει δικαίωμα να παραχαράσσει, να αλλοιώνει ή να επιβουλεύεται Πολιτισμικά, Ιστορικά, Γεωγραφικά ή με οιονδήποτε άλλο τρόπο την Ταυτότητα της μαρτυρικής αυτής Γης των Ποντίων.

Περισσότερα...

17/05/2018ΜΝΗΜΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ.

Το Τούρκικο Καθεστώς δεν διαχωρίζεται σε Κεμαλιστές, Ισλαμιστές, Οθωμανούς. Δεν είναι εθνικιστικό διότι δεν εκπροσωπεί ενιαίο έθνος.

Περισσότερα...

15/05/2017το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΙΟΣΚΙ στην ΑΘΗΝΑ.

Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Εκδήλωση, ως ελάχιστο αφιέρωμα στους Ήρωες και Μάρτυρες. Ο ΠΣ «η Αργώ» θα τηρήσει και εφέτος την υποχρέωση λειτουργίας του ειδικού Ενημερωτικού Περίπτερου στην Αθήνα (πλ. Συντάγματος) την εβδομάδα της 19ης Μαΐου, όπως καθιέρωσε ανελλιπώς τα τελευταία 15 χρόνια.

Περισσότερα...

17/05/201619η ΜΑΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗΣ...

Η 19η ΜΑΙΟΥ φέτος δεν πρέπει να αποτελέσει μόνο ημέρα Μνήμης αλλά και αφορμή για ενδελεχή Σκέψη απέναντι στην διαχρονική υπονόμευση του Ποντιακού Ζητήματος...

Περισσότερα...

17/05/2015ΜΝΗΜΗ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

Στους ύποπτους σημερινούς καιρούς, με την σύμπραξη των ελλαδικών διακυβερνήσεων ο "αμετανόητος θύτης" εξομοιάζεται με τα θύματα του ανείπωτου εγκλήματος σε βάρος του Λαού μας. Η Μνήμη και η Γνώση του παρελθόντος - αυτά που επιδιώκουν να παραχαράξουν και να εξαφανίσουν ο "θύτης" και ελλαδική κυβερνητική πραγματικότητα - είναι η ασπίδα για αποτροπή όμοιων εγκλημάτων στο επικείμενο μέλλον.

Περισσότερα...

19/05/2014για την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, την Ημέρα Μνήμης.

"...Όσοι δεν γνωρίζουν το παρελθόν τους, δεν έχουν μέλλον...", αντί εισαγωγής στο βιβλίο "Ромеи - Греки Понта, краткое рассмотрение замалчиваемой проблемы" (Софианидис Хр., Афины, издание 1997) του Χρ. Σοφιανίδη, Αθήναι, 1997.

Περισσότερα...

Σελίδα   1 >  από 2  ανά  Αρχική ^
   COPYRIGHT © 2008 ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΑΡΓΩ»Οροι χρήσης