Αρχική | Επικοινωνία |
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ | ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ | ΜΝΗΜΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ
Σελίδα   1 >  από 7  ανά Επιλέξτε έτος και μήνα 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


16/01/2022(ΚΡΑΤΙΚΟ) ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΝΤΟΥ ...

Περί τω (Κρατικό) ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΝΤΟΥ : από τον πρώην Ιππόδρομο Καλλιθέας - Δέλτα Φαλήρου , το Πάρκο ΚΠΙΣΝ της Εθνικής Βιβλιοθήκης και Λυρικής Σκηνής , στα (Νέα) Σούρμενα Αττικής. [Σύνοψη μίας προϊστορίας].
Ποντιακό Τριήμερο 2004. Άποψη κεντρικής πλατείας Καλλιθέας.

Το «ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΝΤΟΥ» ή αλλιώς «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΠΟΝΤΟΥ» (ΘΕΣΠΟ) ήταν να κοσμεί τον χώρο του πρώην Ιπποδρόμου στην Καλλιθέα, όπου και η Εθνική Βιβλιοθήκη με την Λυρική Σκηνή που κατασκευάστηκαν με δαπάνες του Ιδρύματος ”Σταύρος Νιάρχος” (ΙΣΝ) συμπεριλαμβανομένου των πιλοτικών μελετών και όλου του περιβάλλοντος χώρου.

Προγενέστερα, ο Ιππόδρομος είχε μεταφερθεί από τ ...

Περισσότερα...

24/12/2021ΕΥΧΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ και ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ.

Από τον Επίτιμο Πρόεδρο και το Συμβούλιο του Παμποντιακού Συλλόγου "η Αργώ" και το Κέντρο Στήριξης Ποντιακού Ελληνισμού από την πρώην Σοβιετική Ένωση Δήμου Καλλιθέας.

Περισσότερα...

08/12/2021ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΡΩΣΣΙΑΣ.

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΥ ΕΔΡΑΙΩΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ (ΒΥΖΑΝΤΙΟ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΠΟΝΤΟΣ ΕΥΞΕΙΝΟΣ), όπου συνόρευε η πρώιμη ΡΩΣΣΙΑ - έπειτα ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΡΩΣΣΙΑ. Επίκαιρη και σήμερα η Επιστολή για τις σχέσεις των δύο λαών και χωρών, του Συλλογικού-αντιπροσωπευτικού φορέα μας.

Περισσότερα...

19/11/2021Αγιασμός στο Μνημείο Θυμάτων σταλινισμού.

Στο Μνημείο για τους εκτελεσθέντες Έλληνες Ποντίους – θύματα των μαζικών εγκλημάτων και διώξεων επί σταλινισμού, στο Κοιμητήριο Memorialnoe Vsesviatskoe πόλεως Κρασνοντάρ, τελέσθηκε Αγιασμός χωροστατούντος του Μητροπολίτη της Ρωσσικής Εκκλησίας κ.κ. Γρηγορίου.

Περισσότερα...

05/09/2021Ο ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στην πρώην ΕΣΣΔ.

Αξιοπρόσεκτη η ασέβεια και η αμορφωσιά στα ελλαδικού τύπου κείμενα, με χρηματοδοτούμενες εκστρατείες από την... Ελλάδα. АВТОХТОННЫЙ ЭЛЛИНИЗМ ПРОСТРАНСТВА б. СОВЕТСКОГО СОЮЗА. Стоит внимания неуважение и аморфность в текстах элладского типа, исходящих из финансируемых инстанций... Греции.

Περισσότερα...

21/08/2021ΙΣΤΟΡΙΑ, Η ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΜΕΝΗ ...

Ιστορία η διασυνδεόμενη: Ποντιακός Ελληνισμός – Σοβιετική Ένωση – ΕΛΛΑΔΑ. Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ 30 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΣ "Η ΑΡΓΩ".

Περισσότερα...

15/07/2021ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

Ο συλλογικός-αντιπροσωπευτικός φορέας μας παραθέτει το ενημερωτικό σημείωμα των Εκδόσεων «Λειμών» για το νέο βιβλίο Ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού - έργο του έγκριτου Διεθνολόγου-Ιστορικού Δρος Ιωάννου Παπαφλωράτου.

Περισσότερα...

20/06/202113 Ιουνίου 1949. «Ήταν Γενοκτονία».

ΜΕΡΟΣ 2ο.

Περισσότερα...

13/06/2021Νύχτα 13 Ιουνίου1949. «Ήταν Γενοκτονία».

Στις 13 προς 14 Ιουνίου 2021 συμπληρώνονται 72 χρόνια από το έγκλημα της μαζικής εξορίας του αυτόχθονα Ελληνισμού από τα παράλια του Σοβιετικού τότε Ευξείνου Πόντου στα βάθη της Κεντρικής Ασίας.

Περισσότερα...

12/05/20211914 - 1923 : ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΝΤΟ.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΜΑΛΟ-ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Οφείλει να αναγνωρίσει την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, που διέπραξε ως πολιτισμικά ανεπίδεκτο, βαρβαρικό, σκοταδιστικό καθεστώς.

Περισσότερα...

Σελίδα   1 >  από 7  ανά  Αρχική ^
   COPYRIGHT © 2008 ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΑΡΓΩ»Οροι χρήσης